Sfantul Grigore hosevitul EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A SPANIEI ŞI PORTUGALIEI PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ “SFÂNTUL CUV. GHEORGHE HOZEVITUL” MANZANARES (CR) CALLE DE SAN MARCOS, Nr. 5A Preot paroh: Gheorghe-Cristian Cucul Mobil: 0034 622 562 797

miercuri, 22 februarie 2012

Sfanta Taina a Maslului in Almeria


Duminica 19.02.2012 in parohia ortodoxa Almeria a avut loc Sfanta Taina a Maslului.La acest eveniment au participat in jur de 60-70 persoane, care au adus spre sfintire ulei si faina.Alaturi de parintele paroh, Florin Petrut, au slujit si preotii Daniel Cucul din Villarrobledo si Gheorghe Cucul din Manzanares,
care la sfarsitul Sfintei Taine au tinut o frumoasa predica credinciosilor prezenti. Parintele Gheorghe indemnand lumea la rugaciune si la spovedanie, avand  in vedere ca suntem in apropierea inceperii Sfantului Post, sa ne rugam si sa multumim Domnului pentru toate lucrurile pe care le avem, si care ne-au fost daruite de Dumnezeu pentru a ne folosii de ele aici pe pamant dar sa avem grija sa un ajungem stapiniti de aceste lucruri trecatoare care folosesc doar pentru a ne indeparta de Dumnezeu. Sa staruim in rugaciune si sa ne spovedim cat de des putem, pentru a un cadea in ispitele acestei lumi,deoarece noi aici pe acest pamant suntem in trecere,noi doar facem un popas inainte de a urca spre imparatia lui Dumnezeu sau de a cobora spre focul cel vesnic. De aceea Domnul ne-a dat puterea de a alege singuri ceea ce dorim sa fim si locul unde vrem sa ajungem.
Ca si parintele Gheorghe, parintele Daniel a indemnat oamenii la rugaciune,la spovedanie si la fapte bune. Pentru ca,dupa cum spune parintele Serafim de la manastirea Rohia din Maramures: „In momentul in care vedem o persoana in nevoi si-n lipsuri si trecem pe linga el fara al ajuta, ii punem un spin in cununa Mantuitorului; atunci cand suntem batjocoritori fata de semenii nostri ( frati,prieteni,parinti, etc) si de noi insisi, ii dam o palma Mantuitorului; in momentul in care iesim din sanul Sfintei Biserici (trecand la asa zise alte religii crestine,mincinoase) si cadem in desfranare, ispititi fiind de lucrurile acesti lumi, lucruri care nu sunt de la Dumnezeu ci sunt unelte ale diavolului in a ne ispitii si a ne face sa uitam de biserica si de Sfintele ei Taine,si mai ales de Marea si Sfanta Taina a Impartasaniei, atunci cand am ajuns sa facem si acest lucru noi singuri suntem cei care  ii infigem sulita in coasta Mantuitorului; De aceea, spunea parintele Daniel, trebuie sa ne straduim mai mult in rugaciune si priveghere si in fapte bune, sa ne pregatim pentru ziua cand vom trebuii sa dam socoteala in fata Marelui Judecator, pentru ca fara sa ne dam seama timpul trece, si nu in favoarea noastra, si ne vom da seama prea tarziu ca nu ne-am straduit destul in a dobandii iertarea Tatalui Ceresc si atunci , la judecata cea de pe urma, vom fi aruncati in focul cel vesnic de unde nu este cale de intoarcere. Sa incercam sa fim ca si sfintii, care si ei au fost oameni,si au avut multe ispite si pacate dar prin staruinta si rugaciune au dobandit ceea ce au cautat, Imparatia lui Dumnezeu.
Iar parintele Florin a intarit vorbele celor doi parinti inainte vorbitori prin vorbele Mantuitorului: „Unde sunt doi adunati in numele meu,acolo sunt si eu in mijlocul lor”Rugaciunea personala este primita inaintea Lui dar, unde rugaciunea se face in sobor, si sobor nu insemnand doar preotii impreuna slujitori ci preotii impreuna slujitori dimpreuna cu ingerii si cu credinciosii prezenti la rugaciune in biserica, este mult mai puternica si bineprimita inaintea lui Dumnezeu.Iata ca in aceasta seara la atatia si atatia kilometri de casele noastre, de fii nostri ramasi in tara, de parintii nostrii, de multi dintre cunoscutii si prietenii nostri , ne-am adunat in numele Lui la savarsirea uneia dintre Sfintele Lui Taine.Sfanta Taina a Maslului, care nu este folositoare doar pentru cei bolnavi cu trupul ci este folositoare si noua celor sanatosi trupeste dar bolnavi sufleteste, avem nevoie de rugaciunile Sfantului Maslul pentru a ne vindeca sufletele, pentru a obtine iertare de la Dumnezeu. Pentru aceasta trebuie sa ne straduim in rugaciune si spovedanie pentru a putea dobandii iertarea cea cereasca si, acum ca suntem in pragul inceperii postului Pastilor,sa ne pregatim pentru a intampina Nasterea Mantuitorului asa cum se cuvine unor adevarati crestini ortodocsi. Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa ne daruiasca din marea lui bunatate. Amin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu