Sfantul Grigore hosevitul EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A SPANIEI ŞI PORTUGALIEI PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ “SFÂNTUL CUV. GHEORGHE HOZEVITUL” MANZANARES (CR) CALLE DE SAN MARCOS, Nr. 5A Preot paroh: Gheorghe-Cristian Cucul Mobil: 0034 622 562 797

duminică, 26 februarie 2012

Slava lui Dumnezeu pentru toate


Se cuvine să dăm slavă şi mulţumire lui Dumnezeu pentru toate şi mai ales pentru faptul ca  vineri l-am avut în mijlocul nostru pe Preasfinţitul Părintele Nostru Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, însoţit de Consulul român din Ciudad Real, Domnul   Valerian-Liviu Popa.
Scopul vizitei a fost de a discuta despre problemele administrative, culturale şi sociale  pe care le întâmpină comunitatea românească şi parohia nou înfiinţată la data de 1 februarie 2012 în Manzanares cu hramul ”Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul”, păstorită de Preotul paroh Gheorghe Cristian Cucul.

Am fost primiţi la sediul Primariei din Manzanares de Domul Primar, Antonio López de la Manzanara Núñez Barranco si de Consilierul Cultural, Domnul Manuel Martín-Gaitero López de la Manzanara unde s-au discutat problemele cu, care se confruntă comunitatea românească. Ne bucurăm de sprijinul oferit şi nădăjduim o bună colaborare pe viitor. Îi mulţumim pe această cale Domnului Primar  pentru acordul care ne-a fost dat de a savârşi Slujba Sfintei Învieri în incinta de la FERCAM.
Totodată, Preasfintitul ne-a făcut onoarea de a vizita noul lăcaş de închinare şi rugăciune, care a fost renovat şi adaptat pentru a se putea săvârşi Sfânta Liturghie, Sfintele Taine şi Ierurgii. La noul lăcaş de cult, Preasfinţitul a fost întâmpinat de câţiva credincioşi cărora le-a mulţumit pentru ajutorul dat Bisericii, dându-i sfaturi Parintelui paroh.                                
                             Preot paroh Gheorghe Cucul


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu