Sfantul Grigore hosevitul EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A SPANIEI ŞI PORTUGALIEI PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ “SFÂNTUL CUV. GHEORGHE HOZEVITUL” MANZANARES (CR) CALLE DE SAN MARCOS, Nr. 5A Preot paroh: Gheorghe-Cristian Cucul Mobil: 0034 622 562 797

miercuri, 7 martie 2012

Taina Sfantului Maslu in parohia Sfantul Prooroc Daniel,Villarrobledo

La invitatia Parintelui paroh din parohia Villarrobledo, in data de 04.03.2012, Duminica la ora 19.00 am luat parte la Sfanta Taina a Maslului, savarsit de un sobor de 7 preoti. Iata cum, urmand indemnul mai marilor bisericii ortodoxe de a dedica acest an Sfintei Taine a Maslului, preotul Daniel reuseste din nou sa adune un sobor de preoti la savarsirea acestei sfinte si mari taine dupa cum ne marturiseste si Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit †Iosif - “Anul 2012 este dedicat de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre Tainei Sfântului Maslu și grijii față de cei bolnavi. Această grijă în viața Bisericii se arată mai ales în rugaciunea pentru vindecarea celui bolnav, așa cum îndeamnă Sf. Apostol Iacob: «Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica și de va fi făcut păcate se vor ierta lui.» (Iacob 5,13-14).
Prin mijlocirea Maicii Domnului și a sfinților, cei care sunt în suferință simt prezența Sfântului Duh și dragostea lui Hristos. Sfinții au dedicat întreaga lor viață curățirii de păcate și de patimile egoiste a căror consecință este boala și moartea. Toți au luptat împotriva păcatului din lăuntrul propriei lor persoane prin post, rugăciune, pocăință și laude înălțate lui Dumnezeu. Hristos Domnul nu dorește suferința omului, ci și-a arătat dragostea luând asupra Lui suferința pentru a-l mântui. Dar El vrea să facă văzută această minunată Filantropie dumnezeiască prin intermediul Maicii Preacurate, a sfinților Săi îngeri și a tuturor sfinților. Prin ei vine mângâierea și tămăduirea celor în suferință, mai ales prin Taina Sfântului Maslu, taina vindecării. Sfinții poartă harul dumnezeiesc al Luminii Veșnice întru întunericul condiției umane.
Fie ca Sfinții să ne poarte și pe noi întru acest mare avânt al dragostei și al milostivirii pentru toți, cuprinzând creația toată care se tânguiește și nădăjduiește după Mântuitorul.”
La aceasta Sfanta Taina alaturi de parintele paroh Daniel Cucul  au luat parte: Parintele protopop Cristian Suciu din parohia ortodoxa Pogorarea Sfantului Duh din Talavera de la Reina, Parintele Sorin Teodor Munteanu din parohia ortodoxa romana Sfanta Mucenita Filofteia Cordoba, Parintele Florin Petrut din parohia Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan din Almeria, Parintele Alexandru Titorencu din parohia Sfantul Ioan Scararu din Requena, Parintele Sebastian Hogea din parohia Sfantul Dionisie Exiguul din Albacete, Parintele Gheorghe Cucul din parohia Sfantul Gheorghe Hosevitul din Manzanares.
Alaturi de preacucernicii parinti au participat si un numar destul de mare de credinciosi care la sfarsitul acesti Sfinte Taine, au fost binecuvantati cu o frumoasa si inaltatoare predica tinuta de catre parintele protopop al nou infiintatului Protopopiat de Castilla La Mancha.
Parintele protopop a amintit credinciosilor de multele ispite cu care sunt incercati, acum in vreme de criza, crestinii ortodocsi indemnandu-i sa staruiasca in rugaciune pentru a fii mai aproape de Dumnezeu. Sa ne gandim ca Dumnezeu ne-a daruit zile si vremuri bune,ne-a daruit sanatate sa putem sa muncim si sa ne bucuram de bunatatile acestei lumi trecatoare,bunatati care din pacate au facut ca multi crestini sa se indeparteze de Dumnezeu. De aceea parintele a indemnat credinciosii sa se stranga pe linga preotul paroh pe care Dumnezeu, si mai apoi Biserica,l-a trimis acolo unde sunt comunitati de romani pentru ai ajuta sa gaseasca drumul spre mantuire. Totodata a rugat credinciosii prezenti sa incerce fiecare sa invete pe copii si pe tineret care sunt adevaratele valori ale credintei crestine ortodoxe pentru ca, spunea sfintia sa, copii si tinerii din zilele de azi isi iau ca model tot felul de idoli lumesti si se straduiesc sa le urmeze exemplul si nu se conduc dupa modele bisericii.
Parintele paroh a multumit „tuturor credinciosilor  care au luat parte la aceasta Sfanta Taina a Bisericii in aceasta zi minunata pe care am inceput-o cu rugaciune prin Sfanta Liturghie a Sfantului Vasile Cel Mare si am terminat-o tot cu rugaciunea.”
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu