Sfantul Grigore hosevitul EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A SPANIEI ŞI PORTUGALIEI PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ “SFÂNTUL CUV. GHEORGHE HOZEVITUL” MANZANARES (CR) CALLE DE SAN MARCOS, Nr. 5A Preot paroh: Gheorghe-Cristian Cucul Mobil: 0034 622 562 797

duminică, 30 decembrie 2012

Crăciunul prăznuit în parohia ortodoxă română din Manzanares


În Ajunul Crăciunului de la ora 09:00 s-a săvârşit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, iar de la ora 18:00 s-a săvârşit Slujba Pavecerniţei unită cu Litia. După slujba de seară ne-am adunat un grup de colindători de peste 20 de persoane şi după tradiţia noastră românească am început colindul de la casa părintelui paroh.
În acest grup de colindători s-au întâlnit credincioşi români care nu se cunoşteau de peste 6-8 ani, deşi trăiesc în acelaşi oraş. Această apropiere se datorează faptului că după înfiinţarea acestei parohii, prin purtarea de grijă a Preasfinţitului Părintelui nostru Timotei, Episcopul Spaniei şi Portugaliei, au reuşit prin jertfa lor să-şi amenajeze o biserică în care să se adune în duminici şi sărbători.
Acest lucru face ca ei să-şi păstreze credinţa strămoşească în care s-au născut prin botez, limba şi tradiţiile. Mare bucurie a fost atunci când au fost interpretate colinde din toate zonele României. Credincioşii s-au regăsit în aceste colinde până la lacrimi.
În prima zi a praznicului Naşterii Domnului Sfânta Liturghie a fost săvârşită de preotul paroh, Gheorghe Cristian Cucul, alături de tatăl său, Gheorghe Cucul. In cadrul Sfintei Liturghii s-au împărtăşit cei pregătiţi şi copiii. Apoi s-a citit pastorala Preasfinţitului Timotei, din care, cei prezenţi, s-au hrănit sufleteşte.
Credincioşii au adus prinoase care s-au sfinţit după rugăciunea Amvonului, luând parte cu toţii la agapa frăţească.

Parohia Ortodoxă Manzanares

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu