Sfantul Grigore hosevitul EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A SPANIEI ŞI PORTUGALIEI PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ “SFÂNTUL CUV. GHEORGHE HOZEVITUL” MANZANARES (CR) CALLE DE SAN MARCOS, Nr. 5A Preot paroh: Gheorghe-Cristian Cucul Mobil: 0034 622 562 797

marți, 9 aprilie 2013

Bucuriile Postului Mare

“Daca in prima duminica a Postului Mare am ridicat Icoana, ca marturie a prezentei lui Dumnezeu in Biserica si in lume iar in a doua duminica am avut coborarea prin acoperis, adica trecerea peste toate prejudecatile, pentru a ne intalni cu Hristos in smerenie, ca El sa ne vindece intreaga fiinta, acum, in a 3-a duminica, ridicam Crucea Domnului in noi insine si in mijlocul Bisericii, pentru a arata ca mantuirea vine din jertfa Lui pentru noi si nu din perspicacitatea umana.” (Pr.Dr. Dorin Octavian Piciorus – Site Invitatie la Ortodoxie)

Mi-a placut cuvantul de invatatura a parintelui Dorin si am tinut sa vi-l impartasesc voua, cititorilor si totodata sa va spun ca in prima duminica din Post s-a citit Pastorala Sfantului Sinod iar la Sfanta Liturghie, credinciosii au venit de acasa cu cate o icoana, astfel amintindu-ne de ce cinstim Sfintele Icoane?!... In a 2-a duminica, numita a Sfantului Grigore Palama au fost impartite iconite tuturor copiilor prezenti la Biserica avandu-l infatisat pe Ingerul pazitor iar pe verso rugaciunile “Ingerasul” si “Tatal nostru” ca astfel sa ajunga sa se roage lui Dumnezeu de mici. Acum, in a 3-a duminica a Crucii, ascultand cuvantul de invatatura si inchinandu-ne la Sfanta Cruce care a fost scoasa la inchinare in mijlocul bisericii, am daruit credinciosilor prezenti cate o cruciulita, sa nu uitam de “crucea” pe care o are de dus fiecare dintre noi.
Va dorim sa duceti la bun sfarsit postul ca sa va intariti in credinta slavind pe Dumnezeu, Maica Domnului si Sfintii Lui. Amin!!!
In Duminica a 4-a vom savarsi Taina Sfantului Maslu, cu mai multi preoti, incepand cu ora 18:00. Va asteptam sa ne rugam impreuna!!! 

 
 


 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu