Sfantul Grigore hosevitul EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A SPANIEI ŞI PORTUGALIEI PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ “SFÂNTUL CUV. GHEORGHE HOZEVITUL” MANZANARES (CR) CALLE DE SAN MARCOS, Nr. 5A Preot paroh: Gheorghe-Cristian Cucul Mobil: 0034 622 562 797

marți, 4 februarie 2014

Taina Sfantului MasluIN DATA DE  09.02.2014, DUMINICA, LA ORA 18:00, VOM SAVARSI  IN PAROHIA NOASTRA TAINA SFANTULUI MASLU, CU MAI MULTI PREOTI.
VA ASTEPTAM SA NE RUGAM IMPREUNA.
           PE (ACATIST) POMELNIC SE VOR TRECE NUMAI VII.
                                   
In stransa legatura cu Taina Spovedaniei este Taina Sfantului Maslu. Scopul ambelor taine este acelasi, adica vindecarea credinciosilor de bolile care sufera. Dar, in timp ce Taina Spovedaniei vindeca bolnavul de bolile sufletesti – de pacatele sale – prin Taina Sfantului Maslu el se tamaduieste, indeosebi, de bolile trupesti, adaugandu-se si cele sufletesti, adica iertarea pacatelor. Ungerea cu untdelemn din cadrul Sfantului Maslu a fost consfintita de Mantuitorul Hristos si ridicata la rangul de Taina, dupa Invierea Sa.

Aceasta o confirma si faptul ca Sf. Iacov, ruda Domnului, indemna pe crestini ca atunci cand sunt bolnavi sa savarseasca Taina Sfantului Maslu: „Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si Domnul il va ridica si de va fi facut pacate se vor ierta lui” (Iacov, V, 14-15).
      In toate rugaciunile de la Maslu se arata cu insistenta, ca boala trupeasca si sufleteasca in care a cazut omul il face inapt de viata normala, sau il ameninta cu sfarsitul vietii pamantesti. El trebuie ajutat in mod staruitor, prin puterea lui Hristos, sa se faca sanatos trupeste si sufleteste.
       Sfintirea Casei se savarseste la cererea dumneavoastra la domiciliul. Pentru acest lucru va rugam sa ne contactati din timp  pentru a stabili data si ora, in functie de programul dumneavoastra si al preotului.
      Pentru savarsirea Sfintelor Taine (Sf. Taină a Botezului, a Marturisirii, a Cununiei) si a celorlalte Ierurgii va rugam sa ne contactaţi.

                                            Dumnezeu sa va binecuvanteze.
                                                 Preot paroh: Gheorghe-Cristian Cucul
                                                       Mobil: 622 562 797

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu