Sfantul Grigore hosevitul EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A SPANIEI ŞI PORTUGALIEI PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ “SFÂNTUL CUV. GHEORGHE HOZEVITUL” MANZANARES (CR) CALLE DE SAN MARCOS, Nr. 5A Preot paroh: Gheorghe-Cristian Cucul Mobil: 0034 622 562 797

miercuri, 17 septembrie 2014

TAINA SFANTULUI MASLU

Dragii mei,
Duminica 28.09.2014 de la ora 09:00 UTRENIA iar de la ora 10:00 - SFANTA LITURGHIE alaturi de tata, pr. Gheorghe Cucul.
De la ora 18:00 vom savarsi TAINA SFANTULUI MASLU cu patru preoti!
Va asteptam sa ne rugam impreuna pentru sanatatea sufleteasca si trupeasca, multumindu-I Bunului Dumnezeu pentru toate.
Sa fiti binecuvantati!In stransa legatura cu Taina Spovedaniei este Taina Sfantului Maslu. Scopul ambelor taine este acelasi, adica vindecarea credinciosilor de bolile care sufera. Dar, in timp ce Taina Spovedaniei vindeca bolnavul de bolile sufletesti – de pacatele sale – prin Taina Sfantului Maslu el se tamaduieste, indeosebi, de bolile trupesti, adaugandu-se si cele sufletesti, adica iertarea pacatelor. Ungerea cu untdelemn din cadrul Sfantului Maslu a fost consfintita de Mantuitorul Hristos si ridicata la rangul de Taina, dupa Invierea Sa.
Aceasta o confirma si faptul ca Sf. Iacov, ruda Domnului, indemna pe crestini ca atunci cand sunt bolnavi sa savarseasca Taina Sfantului Maslu: „Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si Domnul il va ridica si de va fi facut pacate se vor ierta lui” (Iacov, V, 14-15).
      In toate rugaciunile de la Maslu se arata cu insistenta, ca boala trupeasca si sufleteasca in care a cazut omul il face inapt de viata normala, sau il ameninta cu sfarsitul vietii pamantesti. El trebuie ajutat in mod staruitor, prin puterea lui Hristos, sa se faca sanatos trupeste si sufleteste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu